Huys te Moock

01-04-2015

   

Het doel van de Stichting is het in de herinnering terugbrengen van de lokale geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in en rond Mook en Middelaar (Noord-Limburg). Tevens probeert de Stichting de plaatselijke historische verhalen en legendes uit deze periode onderdeel te laten uitmaken van ons regionaal cultuur-historisch erfgoed.

De Tachtigjarige Oorlog (1568 tot 1648) is, met de Vrede van Münster, de kraamkamer geweest voor de vorming van de Nederlandse staat. De krijgshandelingen en gebeurtenissen in die periode in en rond Mook en Middelaar zijn hier nadrukkelijk onderdeel van geweest. Dit hoort tot ons cultureel besef en dit moeten we koesteren.

Deze lokale geschiedenis is natuurlijk vooral interessant voor de bewoners van deze regio maar ook voor toeristen en bezoekers van onze prachtige omgeving met de Mookerheide, de St. Jansberg en de Maasvallei. Maar natuurlijk vooral voor onze kinderen en daarmee voor alle basisschoolklassen van Nederland.

Wil u meer weten over de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in en rond Mook en Middelaar en dan met name de Slag op de Mookerheide, lees dan verder op www.huystemoock.nl

 


 

Agenda


Bekijk hele agenda »

Weersverwachting
Mook
Meer weer in Mook