Smaakparels Noord Limburg, fietsroute Mook-Middelaar

01-10-2015

Fietsroute door Mook en Middelaar 

Beleef Mook & Middelaar als nooit tevoren. Fiets door het prachtige afwisselende landschap en maak kennis met de talloze Smaakparels langs de route die klaar staan om u kennis te laten maken met de smaak van de regio.

Deze route maakt onderdeel uit van het Smaakparel-fietssnoer dat van Mook tot aan Wellerlooi leidt. Ze kunnen op zichzelf en als meerdaagse tocht gereden worden. Er zijn voldoende verblijfsaccommodaties aanwezig waar u kunt overnachten en de fiets opladen.
De route start bij Station Mook-Molenhoek en voert u via de Lindenlaan, Heumensebaan en het Jachtslot de Mookerheide naar fietsknooppunt 47. Hier wordt de route vervolgd richting knooppunt 46, bij Herberg restaurant 't Zwaantje en knooppunt 42. Rondom knooppunt 42 vindt u de Smaakparels De Plasmolense Hof, De Pannenkoekenbakker, 't Koeskeshuus en IJssalon Clevers.
Vanaf knooppunt 42 fietst u richting de knooppunten 24 en 23.Tussen knooppunt 24 en 23 gaat u in de kern van Milsbeek rechtdoor (i.p.v. linksaf) de Oudebaan op, om vervolgens de eerste weg rechts de Kortebaan in te slaan. Hier steekt u de Rijksweg over richting Kwekerij Berns. Vervolgens volgt u dezelfde route terug en sluit u weer aan op het knooppuntennetwerk.
Eenmaal aangekomen bij knooppunt 23 volgt u knooppunt 22 (Ven-Zelderheide). Ter hoogte van de kruising van de Biezendijk en de Ringbaan verlaat u het fietsknooppuntennetwerk en blijft u rechtdoor de Biezendijk volgen. Vervolgens maakt u een korte links-rechts beweging om de Hoevensestraat in te slaan. Vanaf hier volgt u in chronologische volgorde: linksaf de Aaldonksestraat (kort rechtsaf de Bredeweg langs boerderijwinkel Ten Haaf), rechtsaf de Baasestraat en rechtsaf de Roepaenstraat. Aan uw linkerhand bevindt zich Roepaen. Bij de T-splitsing volgt u de doorgaande weg rechtsaf richting Arts Bakkers en het Raadhuisplein in Ottersum. Op het Raadhuisplein in Ottersum vindt de Smaakparels Bij Koos en Logement de Reiziger. U blijft nu de N291 volgen richting Milsbeek.
Ter hoogte van de kruising tussen de N291 en de Nijmeegseweg bevindt u zich weer op het fietsknooppuntennetwerk. U houdt nu de knooppunten 27, 28, 44, 45 en 50 aan. Ter hoogte van knooppunt 45 slaat u rechtsaf de dijk af slaat u de Provinciale Grensweg in, deze volgt u totdat u bij de Rijksweg komt en linksaf slaat. Vervolgens slaat u voor Van der Valk rechts de Stationstraat in. Deze weg blijft u helemaal volgen totdat u bij de T-splitsing rechtsaf de Lindenlaan inslaat. Deze weg volgt u totdat u aan de linkerkant weer bij het station bent. Hier is het eindpunt van de route.
Heeft u een lekkere trek gekregen van het fietsen?
Stap dan af bij een van de volgende bedrijven:
Eet in het Jachtslot de Mookerheide. Geniet koninklijk in 't Zwaantje. Proef lokaal bij theeschenkerij Bij Koos. Schuif aan en eet mee in het huiskamerrestaurant of op het terras van Logement de Reiziger. Eet Limburgse Vlaaien bij Arts Bakkers. Koop kakelverse eitjes of andere boodschappen bij Landwinkel ten Haaf. Eet alle asperges die je wilt bij Kwekerij Berns. Geniet in De Plasmolense Hof. Bourgondisch Genieten bij Restaurant 't Koeskeshuus. Beleef het uit pannenkoeken eten in De Pannenkoekenbakker. Proef meesters ijsgeheimen bij IJssalon Clevers.
Blijft u langer in de streek? Logeer met een gevoel van thuiskomen bij Logement de Reizige. rCheck Roepaen voor kanotochten, concerten en festivals. Overnacht puur natuur in Van der Valk.
Check de mobiele website van www.smaakparels.nl/dagje-uit/fietsroutes/beleef-mook-middelaar/fietsroute voor de adressen en openingstijden.

Agenda


Bekijk hele agenda ยป

Weersverwachting
Mook
Meer weer in Mook