Busexcursie: Met Natuurmomenten langs de mooiste plekjes van Noord-Limburg

18-05-2019

Op zaterdag 18 mei organiseert Natuurmonumenten een afwisselende busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint-Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide. Via drie korte wandelingen krijgt u een inkijkje in de natuur, de cultuurhistorie en de activiteiten van Natuurmonumenten in dit mooie gebied.

De dag start met bij Eetcafé De Diepen. Hier wordt een nieuw natuurgebied ingericht naar voorbeeld van de situatie van zo’n 100 jaar geleden. Na de ontvangst met koffie, thee en vlaai stapt u in de bus voor drie korte wandelingen op drie verschillende plaatsen. Vervoer tussen de locaties gaat eveneens per bus. De wandelingen zijn vlak en in principe voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt.

Sint Jansberg
De eerste wandeling leidt u langs de Helbeek in het gebied Sint-Jansberg. Dit sprookjesachtige landgoed kent een rijke historie en een bijzonder natuur. De route eindigt nabij een eeuwenoude watermolen.

Mookerheide
Vanuit de bus loopt u een korte route naar het hart van de Mookerheide, bovenop de stuwwal. Hier hebt u een prachtig uitzicht over de heide en Maasdal. U krijgt uitleg over de natuur en over de geschiedenis van het gebied. Zo zal de Slag op de Mookerheide hier zeker aan bod komen.

 

Jachtslot de Mookerheide
Na de lunch gaan we naar Landgoed Mookerheide omvat een parkbos, een bosgebied en een jachtslot. Uniek zijn de onlangs gerestaureerde monumentale kassen. U bezoekt de tuinen en het jachtslot en hoort tussendoor van alles over de geschiedenis van deze prachtige plek. Na koffie met wat lekkers rijdt de bus u terug naar de startlocatie.

Dagprogramma in het kort
09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai bij Eetcafé de Diepen.
10.00 uur Busrit en wandeling Sint-Jansberg
11.30 uur Busrit en wandeling Mookerheide
13.00 uur Lunch
14.00 uur Bezoek Landgoed Mookerheide en jachtslot
15.30 uur Afsluiting met koffie en wat lekkers
16.00 uur Busrit terug naar startpunt
16.30 uur Einde excursie

Aanmelden
De dag begint om 9.30 uur en rond 16.30 uur bent u weer bij het beginpunt. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze dag inclusief drank, gebak en lunch slechts € 50,-, niet leden betalen € 60,- euro per persoon. Honden mogen niet mee.

Opgave is verplicht, via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide.

Agenda


Bekijk hele agenda ยป

Weersverwachting
Mook
Meer weer in Mook