VVV Plasmolen-Mook                

De gemeente Mook en Middelaar is de noordelijkste gemeente van de provincie Limburg.
De gemeente Mook en Middelaar wordt wel de brug tussen Maas en heuvelland genoemd. De heuvels, bos en heide maken grote delen van de gemeente tot bijzonder natuurgebied. Wandelend op de Mookerschans, de Heumense schans of Natuurpark de Zandberg kan de rustzoeker zo`n 60 tot 80 meter boven NAP genieten van een uniek uitzicht over de Maasvallei, het Brabantse en Limburgse land en de Mookerplas.

De gemeente Mook en Middelaar ligt in een gebied met een rijke historie. U vindt er diverse historische en archeologische plaatsen. Resten van een villa in Plasmolen en van een brug over de Maas tussen Middelaar en Cuijk duiden op het Romeinse verleden.

Mook is vooral bekend om de Slag op de Mookerheide op 14 april 1574, een veldslag tussen de Oranjes en de Spanjaarden in de tijd van Willem van Oranje. Uit die periode stamt ook de legende van Kiste Trui, een Middelaarse die tot haar dood met spade en een turende blik naar de grond tevergeefs zocht naar de schatkist van het leger van Oranje. De Stichting "Huys te Moock"  (zie www.huystemoock.nl) heeft als doel de geschiedenis van de Slag levendig te houden.

De Maas en de Mookerplas bieden watersporters tal van recreatiemogelijkheden, met een grote camping, jachthavens, dagrecreatiestranden en bijbehorende voorzieningen, de nodige restaurants waar u heerlijk kunt eten.

Veel informatie uit de omgeving kunt u halen bij de VVV Plasmolen Mook. U kunt er terecht voor diverse kaarten, plattegronden, fiets- en wandelkaarten uit de omgeving.
U kunt er ook terecht voor de VVV cadeaubon, Kiste Trui munten en Podiumcadeaukaarten, Dinerbonnen en Bioscoopbonnen.


 

De VVV is gevestigd op:

Witteweg 10
6586 AE
Plasmolen
Tel.: 024-6961762

email: info@vvv-plasmolen.nl

website: vvvplasmolenmook.nl

 

Openingstijden:

 

In 2018 zijn we geopend vanaf 1 april.

Van 1 april t/m 15 september:

van maandag t/m zaterdag: van 10.00 uur tot 16.00 uur

van 16 september t/m 31 oktober:

van maandag t/m zaterdag: 10.00 uur - 13.00 uur

Van 1 april t/m  31 oktober: 

Op zondag van 11.00 uur - 14.00 uur

1e Paasdag en Koningsdag gesloten

2e Paasdag, 1e en 2e Pinksterdag, Hemelvaartsdag: open als op zondag. 
 

 

 

Leden Login

Agenda


Bekijk hele agenda ยป

Weersverwachting
Mook
Meer weer in Mook